Kammusling, jordskokkepuré, pastinaklåg og krybende surkløver

Nytår er i morgen. Så hvorfor ikke smugtræne lidt. Smør i panden. Hakkede mandler med skræl ned i smøret. Sagerne fik lov at blive pænt brune. Ovenpå jordskokker i skiver. Brune, brune.

Et finthakket skalotteløg ved. Brune, brune. 10 minutter. En sjat kalvefond shaket med Champagne ovenpå sagerne. Simre lidt, og så 2 deciliter piskefløde på. Et skud salt, et skud peber. Saften af en halv kvart.

http://bergholt.net/gastronomi/bourgogne-2013

 

I mens en simpel gastrique på brændt sukker og en god sjat sød monastrell-vin overladt fra julen. Portvin lige så godt. Et godt kværn keralapeber oveni. Og en lille smule salt.

Alt i mens tynde skiver af pastinak steges sprøde i smør. Lidt salt på. Lidt peber også.

Lidt tørt rugbrød skæres ud i fine tern. Steges sprøde i, ja, smør. Lidt salt på. Og lidt peber.

Puréer jordskokkerne. Tilsæt lidt mere fløde, for at gøre sagerne linde i tekstur.

Steg kammuslingnerne, som jeg havde glemt at skrive skulle være tempererede, i smør.

Max 20-30 sekunder på hver side for 8/10 varme. Dem, der skriver 1-2 minutter per side skal du ikke lytte til.

Lad kammuslingerne hvile 5-7 minutter, mens puré lægges klar på de største tallerkener, du har. Pastinak-chips oven på, ét stk. Den anden skal ovenpå kammuslingerne.

Drys med sprødt rugbrød. Kammusling ovenpå pastinakhippen og en pastinakchip mere ovenpå.

Drys med de sprøde rugbrødstern. Top sagerne op med krybende surkløver. Og dryp så semi-tilfældigt gastrique ud over det hele.

Tjubang! & velbekomme.

Du kunne også være interesseret i …

Læs historien om Bergholts opskrifter

Sauce beárnaise