Jeg har fået en læserhenvendelse, som jeg ikke selv kan klare. Det handler om marineret fisk, som den sælges på Island. Nærmere forklaring følger her:
—
På Island er der tilsyneladende en rig tradition for at marinere fisk – i en fiskeforretning kunne jeg således købe mange variationer over temaet marineret ørred, brosme, kuller, torsk, lange etc. Filetter udskåret i passende stykker lagt i marinade.
Enten til at grille eller også til at tilberede i ovnen.
Det eneste man kan finde hos danske fiskehandlere er tilsyneladende kun marinerede rejer/tigerrejer.
Det, der er interessant her, er, at marinaden ikke er tyndtflydende og medvirker derfor ikke til at udvande fiske under tilberedningen. Men den virker tyktflydende omtrent som den dildsovs, man køber på plastflaske som tilbehør til gravad laks.
Smags- og krydderivariationerne er mange, men findes der en grundopskrift?
Se også: Nordisk slowfood-kultur af Kristoffer Friis Flakstad