Opskrifter til påskefrokosten

Fin, sart dansk stenbiderrogn saltet og klar til at blive spist

Jeg har stor respekt for det danske frokostkøkken, hvis der er tale om mad lavet fra bunden; en køkkenretning min mormor beherskede til fulde — mørbradbøffer stegt perfekt medium med bløde, karamelliserede løg. Æbleflæsk. Sild i lage. Måske et stykke ost.

Frokostsnaps med flot overfladespænding -- illustration -- påskefrokost opskrifter
Frokostsnaps med flot overfladespænding —

Bud på opskrifter til påskefrokosten

Jeg ligger desværre ikke inde med et hav af opskrifter, der passer til en traditionel dansk påskefrokost. Men der kunne være ræson i at lægge for med en omgang stenbiderrogn, enten klassisk serveres med en smørstegt blinis, fuldfed cremefraiche og finthakket rødløg — eller på en sprød kartoffelrösti med laks og rygeostcreme tilsmagt med masser af frisk dild.

Stenbiderrogn med blinis med cremefraiche og finthakket rødløg

Braiseret lammeculotte som i Provence med linser fra Puy

Johannes V. Jensen: Ved Frokosten – Fire stykker blomstrende smørrebrød!

Pære,  pæreglace, vaniljeis og portvins/-chokoladesauce

 

Old school-mørbradbøffer til påskefrokosten

Mormo- klassiske mørbradbøffer af svinemørbrad, nænsomt pareret for sener og skåret i halvanden centimentertykke skiver, banket fladt med let hånd, og efterfølgende paneret let i mel — og efterfølgende stegt til medium i masser af smør.

Brunede løg, men endelig ikke med brændte toner, måske en lille smule sukker tilsat. Tid, tid og tid. Mørbradbøfferne blev holdt varme på kakkelovnen, mens løgene blev færdige på komfuret.

Og før mørbradbøfferne en god, hjemmesyltet sild — gerne islandsk.

Og efter silden — måske lidt spejlede vagetlæg serveret med hvid forårstrøffel, hvis det skal være mere ekstravagant.

Og efterfølgende måske en hjemmepaneret fiskefilet med hjemmerørt remoulade og.

Citronfromage til dessert, måske?