Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Opskrift på hjemmelavet sugo efter romersk forbillede

Inspirationen til dette gastronomiske eksperiment kom fra en beskrivelse af en romersk mammas sugogryde.
Opskriften på den italienske sugo kom på banen under en diskussion af billige kødudskæriger samt generelle råd til, hvordan madbudgettet kan holdes inden for et rimeligt niveau, samtidig med at man hver dag spiser godt og varieret.
Forb. tid2 dage 5 timer
Tilb. tid5 timer
Ret: Morgenmad
Køkken: Italiensk
Keyword: italiensk mad, rom, sugo
Servings: 4
Cost: 150

Equipment

  • 1 Stor gryde, støbejern fungerer godt til bruning

Ingredienser

  • 4 skiver kalve- eller okseskank
  • 1 kødemne (fx okse- eller kalvebryst, -skært eller kalvebov, oksebov, okseklump)
  • 1 tør liter hvidvin
  • ´1 liter vand
  • lidt god bacon, fx tørsaltet (fx fra Aalbæk) – eller en skive røget skinke
  • 2 små tomater
  • 5 skalotteløg skivet fint
  • Evt lidt toppe af forårsløg
  • Evt lidt toppe af gulerod
  • Evt lidt bredbladet persille, hakket grøft
  • Evt lidt timinakviste, bindes med madasnor og fjernes senere
  • 20 peberkorn, fx kerela eller telicherry
  • 2 liter tomatpassata, polpa eller lignende. Forskellige slags dåsetomater kan stort set alle bruges. Økologisk er at foretrække. Og sørg for at købe typer uden tilsatte tørrede urter.

    Il Fornais passata er blandt de bedste, jeg har kunnet finde på markedet i Danmark.

Sådan gør du

  • Okseskankene og kødemnet kan med fordel saltes med ca. 1 gram salt per kilo kød 12-24 timer før tilberedningen. Brunes i rapsolie og/eller smør.
    Tilsæt derefter resten af ingredienserne og sautér til løgene er klare og krydderierne har frigivet deres aromaer. Derefter på med vand og vin og kog kraftigt op. Lad derefter småsimre. Skum for urenheder.