Lyshurtig opskrift på onglet - efter fransk forbillede
Onglet/nyretapper er en udskæring, der skriger på så lidt intervention tilberedningsmæssigt som overhovedet muligt
Forb. tid3 timer t
Tilb. tid30 minutter min
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Keyword: nyretapper, oksekød, onglet
Servings: 4 personer
Cost: 150
Salt let og temperér til stuetemperatur (ta’r ca. en time eller to). Læg lidt madpapir over eller staniol.Før tilberedning smør med en lille smule olivenolie.Så varm pande som muligt. 2-3 minutter på overside og underside. Lad hvile i 15-20 minutter. Tykkelse på mit stykke var, som den cirkel, der dannes, når jeg folder tommeltot og pegefingre.Udskær på tværs af fibrene.Det er lidt som kobekød (selvom der lidt underligt nok ikke er synderligt meget intramuskulært fedt på onglet), synes jeg, det kan med fordel spises alene og helt rent.Men lidt smørstegte kantareller på toppen kunne også være en god ting.